Varjokirjamessut haluaa rohkaista toimimaan

Helsingin omaehtoinen kirjallisuustapahtuma Varjokirjamessut on pian täällä taas, tällä kertaa kahdeksatta kertaa. Kaksipäiväiset kirjamessut järjestetään Pasilassa Rauhanasemalla lauantaina ja sunnuntaina 28.–29.10.2017. klo 11–19 ja 11–18.

Tuttuun tapaan Rauhanaseman täyttävät monenmoiset pienkustantamot ja itsenäiset tekijät, kuten ravistelevia pamfletteja, kirjoja ja muita teoksia levittävät distrot ja muut tahot. Esiin nousevia aiheita ovat muun muassa anarkismi, antimilitarismi, eläinten oikeudet, antifasismi, ympäristö, tee se itse -kulttuuri, queer sekä feminismi.

Varjokirjamessut tarjoaa vaihtoehdon kaupallistuneille ja kalliille Helsingin kirjamessuille, jossa eniten tilaa saavat suuret kustantamot ja valtavirralle mieleinen kirjallisuus. Varjokirjamessujen ohjelma koostetaan uusista kiinnostavista teoksista, mutta nostaa esiin myös teemoja ja toimintaa, joita valtavirran tapahtumissa ei välttämättä käsitellä.

Tänä vuonna esittelyssä muun muassa Sukupuolistunut väkivalta -kirja, Laura Gustafssonin syksyllä ilmestynyt Pohja, Olli Tammilehdon uutuusteos Tuhokehitys poikki: Yhteiskunnan olomuodon muutos ja Anarkismin aakkoset -klassikon uusintapainos. Anarkistisen Kapinatyöläinen-lehden uusin numero julkaistaan Varjokirjamessuilla.

Teosten esittelemisen lisäksi tapahtuma rohkaisee toimimaan sortoa vastaan, paremman maailman puolesta. Ohjelmassa ja näytteilleasettajien materiaaleissa tarjotaankin tietoa sorron vastaisista teemoista, tapahtumista ja projekteista.

Varjokirjamessut pyrkii olemaan helposti lähestyttävä antiautoritäärinen tapahtuma, jonne voi tulla istahtamaan teosten esittelyjä seuraamaan, tutustumaan näytteilleasettajien tarjontaan ja nauttimaan vaikka pullakahvit tapahtuman ajaksi avatussa vegaanisessa pop up -kahvilassa.

Emme hyväksy tapahtumassa syrjintää, noudatamme turvallisemman tilan periaatteita ja häiritsevään käytökseen puututaan.

Varjokirjamessujen esteellisyystiedot sekä muuta käytännön tietoa löytyy näiltä sivuilta.

Tapahtuma on maksuton.

Tervetuloa osallistumaan yhdelle Helsingin suosituimmista antiautoritäärisistä tapahtumista!

Vuoden 2017 ohjelma päivitetään tänne.

varjokirjamessut [at] riseup.net

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s