Helsingfors Skuggbokmässa 29.–30.10.2016

Skuggbokmässa ordnas i år för sjuende gången, nu utvidgat till två dagar, den 29.–30.10.2016 på Fredsstationen i östra Böle i Helsingfors.

Skuggbokmässan har etablerat sig som en av de mest efterlängtade anti-autoritära evenemangen i Finland. Den erbjuder radikala synvinklar på aktuella frågor och lyfter upp ämnen som annars kanske inte får utrymme.

Genom diskussioner, workshops och böckerna på plats, lyfts ämnen som till exempel anarkism, antimilitarism, djurens rättigheter, queer-teman, feminism, antifascism, miljöproblem och gör det själv -kultur upp

Förutom böcker finns där musik, workshops,  flera utställare och ett veganskt café vars vinst går till lokal anti-autoritär verksamhet.

Skuggbokmässan eftersträvar att vara en plats där alla kan trivas och känna sig säkra, och där tolereras ingen diskriminering på grund av kön, sexualitet, etnicitet, funktionsnedsättning eller andra orsaker.

Evenemanget ordnas av Mustan Kanin Kolo, Vapenvägrarförbundet. Bokmässan kostar ingenting och förverkligas med hjälp av frivilligt arbete, målet är inte ekonomisk vinst utan att skapa ett utrymme för olika gräsrotsrörelser och aktörer.

Följa oss på Facebook och Twitter:

facebook.com/varjokirjamessut

twitter.com/varjokirjamessu

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s